Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor družstev mladších žáků 2023/24

Z Litoměřic vezeme bronz.

article preview

V sobotu 23. března proběhl v Litoměřicích Krajský přebor družstev mladších žáků v šachu. Jedná se o soutěž šestičlenných týmů, v jejichž sestavě musí povinně být alespoň jedna dívka a „supermladší“ hráč(-ka), r. 2015 a ml. Do Litoměřic přijelo sedm týmů, mezi nimi i naše výprava, čítající osm hráčů a trenéra.

Soutěž byla dopoledne rozehrána ve dvou kvalifikačních skupinách, z nichž družstva na prvních dvou místech postoupila do odpoledních finálových bojů. Našim se do nich podařilo postoupit a mohli se tak utkat s nejlepšími o medaile. Týmy ze šachových bašt, jako jsou Ústí nad Labem a Teplice, byly nad naše síly. V zápasech s nimi, uspěli jen jednotlivci. V závěrečném kole nás tak čekal přímý souboj o třetí místo s ŠK Chlumec. Neponechali jsme nic náhodě, svého soupeře jsme porazili 6:0 a zaslouženě si domů přivezli pohár a bronzové medaile.

Úspěšný tým tvořili, Šimon Medek (3 body/4 zápasy), Jan Zebisch (2/4), Adam Antonec (0,5/2), Marek Šuňovský (1/2), Martin Gajdáč (0,5/2), Jan Rychtařík (2/2), Sandra Gajdáč (3/4) a Šimon Lhotský (2/4).

Dík patří Petru Reitingerovi za významný podíl na přípravě našich nejmladších.

Stránka turnaje s výsledky