Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor mládeže jednotlivců

Aleš Krupka krajským přeborníkem v H14

Víkend 19. - 20. června 2021 patřil návratu mládežníků na krajské úrovni za šachovnice. V Chomutovském SVČ proběhl dvoudenní Krajský přebor mládeže v šachu. Hrálo se v pěti kategoriích a pouze vítězové měli jistotu postupu na Mistrovství Čech.

Covidová opatření ovlivnila celou sezónu 2020/21. Turnaje se nehrály a tréninky mohly probíhat maximálně online. Rozvoj šachových dovedností závisel zejména na samostudiu. A tento způsob přípravy zřejmě prospěl i třem mladým šachistům reprezentujícím ŠK Louny.

Aleš Krupka, hrající v kategorii H14, prošel soutěží bez jediného zaváhání. Získal sedm bodů ze sedmi utkání a přivezl do Loun pohár krajského přeborníka, který má právo postupu na podzimní Mistrovství Čech. Lounskou kvalitu pečetil ve stejné kategorii čtvrtým místem Filip Vítek.

V nejstarší kategorii H16 se prvním rokem rozkoukávala další naděje lounského šachu, Lukáš Vykoupil. Jeho výkon stačil na sedmé místo a je velkým příslibem do budoucna.

Své výkony mohou tito chlapci, spolu s dalšími oddílovými kolegy, zopakovat na Krajském přeboru v rapid šachu, který proběhne 24. července opět v Chomutově.

 

Kompletní výsledky turnaje