Jdi na obsah Jdi na menu
 


Litoměřický pohár 2024

Honza Zebisch vítězí.

article preview

     V sobotu 2. března proběhl Litoměřický pohár. Byl to čtvrtý díl série GP ÚKŠS. Naše účast byla tentokrát skromná, zejména kvůli nemocím.

     V mladších žácích nám udělal radost Jan Zebisch, který oslavil zisk svého prvního ELO vítězstvím v turnaji. Ztratil jen půl bodu a to ještě v partii, která byla také vyhraná. Poměrně zdárně mu sekundoval i Marek Šuňovský, který viditelně ustupuje ze zbrklé hry a začíná chápat, o čem šachy jsou. Ještě občas dokáže přehlédnout vítězné tahy a vyrobit hrubku, jeho hra se však lepší. Získal dnes pět bodů a skončil sedmý. Další náš zástupce Jan Rychtařík je stále na cestě k pochopení královské hry. Střídá světlé okamžiky s těmi hodně tmavými, ale pokrok je znát. A ten nezastavíš. Honza si tentokrát připsal na své konto tři body.

    Jeho sestra Markéta si vybrala svůj slabší den. Bodovala jen jednou a skončila na chvostu v kategorii starších žáků. Určitě má na víc. Rovněž Adam Antonec se po přesunu do starší kategorie hledá a nachází se ve výsledkové listině na místech, kam nepatří. Navíc trenéra vytáčí svým apatickým projevem u šachovnice, kdy vypadá, že ho ta hra vlastně ani nebaví. Musíme na tom zapracovat.

     Mezi dorostenci účinkovali Aleš Krupka a Filip Vítek. Úspěšnější byl Aleš s 3,5 bodu, skončil třináctý. Filip měl na dvacátém místě o bod méně.

     Honza Zebisch se svým dnešním vítězstvím dotáhl na rozdíl jednoho bodu na dosud vedoucího Ondřeje Litoše z Ústí nad Labem. Poslední dva turnaje série tak budou velice napínavé a úkol zní jasně, dohnat a předehnat.

 

Kompletní výsledky turnaje

Mladší žáci

Starší žáci

Dorost